+46 (0)70-2752006
Hela kedjan hanteras i företaget, från ägg som kommer från egna avelsfåglar till ägg som kläcks och som sedan föds upp på gården till vuxna fasaner och rapphöns.
Det finns flera namn på samma fasan, men som har lite olika färger. De typiska karaktärsdragen för fasaner i detta område, som vi också jagar på hösten, är att den har en vit ring runt nacken och en röd-brun färg.
Det som skiljer främst fasantupparna åt är brun, guldbrun till en blåaktig nyans på gumpen. Den bruna varianten benämns ofta som Kaukasisk och den blåa som Michigan blue.
Olika synpunkter om respektive färgvariant finns och diskuteras varje år. Den kombination som vi är ute efter och som vi föder upp är en fågel som trycker vid fara för att sedan vara en god flygare.
Vad det är som gör att fåglarna beter sig olika vet man inte, men våra fåglar i rätta händer skapar otroligt fina jaktdagar.
Det finns åtta olika underarter, baserade på färgskillnader i fjäderdräkten. I Finland så har man gjort studier på vilken som är den ursprungliga rasen och kommit fram till att blandningen är stor inom arten men ett fåtal par som man hittat liknar ursprungsrasen som funnits tidigare i Finland.
Rapphönsen delas även in i två grupper en östlig och en västlig underart. Ursprungsraserna i Finland liknar de vilda rapphöns som vi kan hitta på olika platser i Sverige. Den rapphöna som vi har kommer från olika platser i Sverige och är självreproducerande i frihet. Vilket betyder att den klarar vårat klimat och förhållanden om den bara får en god start i livet. Första veckorna i en fältfågels liv återspeglas under hela dess återstående liv. Den rapphöna som vi har klarar nordligare breddgrader.
Utifrån antalet fågel som är beställda och baserat på avståndet som fåglarna ska fraktas bedömer vi lämpligt antal transportlådor för levande fågel.
Kostnad för transportlådor tillkommer med 50 kr/låda. Vi använder enbart nya lådor och tar inte emot begagnade lådor.
50 fågel packas i tre lådor (17, 17, 16)
30 fågel packas i två lådor (15, 15)